Landat hos vardfamiljen

Hej alla!

Jag och Sofie ar nu hemma hos var vardfamilj, vart nya hem. Vi trivs har och kanner att vi kommer ha det super bra! Stor lycka, tycker jag, ar att vi har en FLAKT pa rummet! Skrev ju att flakten var min basta van och nu har jag fatt en till. Woho!

Idag har vi varit pa ett kopcenter och varit med om en flash mob. Det ar nar folk dansar tillsammans for t.ex. brostcancer. Forst var vi lite obekvama, men vi kom pa att vi inte kanner en kotte har sa vi korde bara pa! Kul var det iaf!

Hemma igen vart det lite spel och sen pizza till middag. Nu ska vi sova.

GODNATT SVERIGE!
/Jenny H SP10ei

Hos värdfamiljen!

Hej alla! 
Kanske dags att även jag skriver något.
Vi har inte varit här i en vecka, men så mycket har redan hänt: krockat med en rickshaw, gått på Ganeshafestival, gått vilse, blivit välsignade (det är iaf vad ag antar att vi blev), och nu har vi träffat vår värdfamilj! Världens gulligaste!! Dem är generösa, gästvänliga och jättetrevliga. Och det bästa är att även fast vi lever i så olika världar känns det som om dem är precis som oss. Deras drömmar, farhågor, intressen etc, är inte särskilt annorlunda från våra. Och då inser man hur lika vi faktiskt är egentligen, och det är ganska fantastiskt.
Och nu blev det stormväder! Random, men det här måste jag se!
Hejdå och ha det bra!
/Michelle Nygren NV10

Tillägnas förvirrade föräldrar

Jag förmodar att ni alla är ganska förvirrade där hemma och inte riktigt hänger med i svängarna i den galna trafiken i Indien. Så här kommer en liten sammanfattning. 
















 
Ni får själva lista ut vad som hänt.
Chao!
// Maja NV10


Måste ju blogga lite jag med

Survival of the fittest, så lever vi just nu. Så sa i alla fall min värdfamilj att det var i Indien. Och tänk bara på dig själv, då överlever du trafiken. Tror att jag börjar vänja mig lite vid att vara självisk, det är rätt spännande. 
   Här i Indien har jag och Warden hittat definitionen av swag, vi såg nämligen det swagigaste ni kan tänka er. En Indisk gangster på en häst med rosa pyntning och ett stort nithalsband. Det mina vänner, är swagigt. En annan grej som är väldigt swagigt är rosapulverdansen. Den utförde jag tillsammans med mina partners in crime, Jonatan och Warden. Rosapulverdansen går ut på att Indier spelar trummor väldigt högt och andra indien dansar fuldans framför trummorna samtidigt som ytterligare några indier kastar rosa pulver på alla involverade. Mitt i detta blev vi indragna och fick dansa fuldans framför massvis med kameror och lite läskigt glada ansikten Så har vi det här i Indien, swagiga hästar och pulverdanser. Det är ganska så fantastiskt.
  Mindre fantasktiskt är barnen som tigger. Så nu tänkte jag avsluta detta med att göra alla lite ledsna över det. hehe. Peace out!
 
Ps. Jsg ler inte för att typ "HAHA Ni har ingen maaat, det har jaaag" Jag ler för att hon var fantastiskt söt och jag vill ta med henne hem. Sådeså. 
TJARÅÅ

// Maja!

Bilder tagna av Sofie Ekelöf

Emma hamnade i himmelen vid mellanlandningen i Qatar! 5 kg Nutella!!

 

Ute och äter på en restaurang, jag och Jenny åt för 305 rupees, alltså 45 svenska kronor!  

Äter lunch på The Orchid School

Ute och lokaliserar oss på gatorna
Festival! Längst fram är Ganeshas tempel
Kaosartat mycket männsikor!

Här radar vi upp oss så att alla kan ta en klok bild på oss svenskar. Alla är så nyfikna

Vi blir välsignade. Här är vi uppe på en scen och nedanför står tusentals indier och kollar på

Glada och nöjda


Vi gick en guidad tur runt Pune, efter många små gångar till höger och vänster, precis som en labyrint, kom vi in till husen

Tillverkning pågår!

För att det ska vara lätt att smida till skålarna var man tvungen att värma i elden så att den blev mjuk. Otroligt duktiga hantverkare!


Här tränade de upp Indierna så att de blev starka och smidiga, tror jag. Om jag uppfattade det rätt

Kokosnötter och blommor i fina färger!

Högt upp i en borg, utsikten var otrolig

Några 100 meter ner till marken. Kan lugna er med att säga att han inte ramlade ner! 
 
Sådär, hoppas det smakar :)
 
/ Sofie Ekelöf

Nej!

Sena kvällar?? nej nej appsolut inte, inte om man är i Sverige i alla fall ;) Sovmorgon?? Ööh, vad är det?? Det finns inte här i alla fall, man vill upp kl typ 8 för att utforska lite när man ändå är här även om man har chansen till sovmorgon, för det kan man ta igen när man är hemma:) Det komiska med Indien är att allt det jag ogilla och inte kände mig trygg med, är nu helt tvärt om, vi börjar med personalen som jag tyckte var dryga är nu fett sociala, hälsar alltid med ett leende och kommer fram och snackar samt öser på oss med orden,* no,no och if it is something u want, what ever it is tell me, I fix it for u* :) sen tar vi hotellet som till en börjar man tyckte var värre än vandrarhemmen i sverige det är också numera charmigt, fett mysigt och vi/jag vill inte lämna det för jag tycker vi har det så bra här ;) och trafiken som var läskig och oförstående är nu cool, häftig och fett rolig att försöka lära sig hur man tar sig över samt att åka i den är varje gång något nytt som om man ser :) allt annat som var hemskt och ofräscht är nu charmigt och man gillar att vara ute på stan så vi är hellre ute på stan än inte på hotellet och är vi på hotellet så ser vi film, chillar el bara har det allmänt roligt inne på något av rummen :) Och nej vi har inte glömt bort er där hemma i sverige vi älskar er och saknr er men ursäkta ordvalet, fan vad glad jag (och jag hoppas dom andra tycker lika som jag att vi är sjukt glada över att vi åkte hit. För detta är minne för livet och jag ångra mig inte ett dugg, och gänget som vi är, är sjukt underbara, är lite el mer sakt så är vi lite som en familj, vi hjälper varandra och helt änkelt så finns det inga ord som beskriver samanhållningen som jag tycker vi har här :) Och igår så träffade vi äntligen familjen å det känns skönt men sorgligt pga att det betyder att vi måste lämna detta underbart mysiga hotellet och splittra på oss:/ men vi ska nog klara oss ändå :) och för att göra er lite sått avunsjuka så var jag precis inne på SMHI och kolla vädret, och OMG vad jag tycker synd om er där hemma kl är typ 9 i Sverige och de är typ 12 grader och här är hon halv 1 och vi har 25-35 grader, och vi längtar hem till Sveriges " underbart varma väder" el inte;) så ni får gärna flytta Sverige hit el så tar vi med oss värmen hem ;)
Ps, idag när jag och fem andra var ute och skulle ta en rickhaw (taxi m, 3 platser) hem till hotellet så krockade vi med en den andra rickhawen där dom andra satt så det va rätt kul faktiskt och ja det gick sjukt bra Hahaha Ds. Ne nu ska vi fortsätta att roa oss i denna underbara värme;) hoppas allt är bra i sverige utan oss.
// kram på er alla Lydia

Sista dagen på hotellet

Hejsan!
 
Idag har vi hela dagen ledig, så jag tog en lååång sovmorgon. Ikväll ska vi samlas kvart över 8 och gå och kolla på festivalen.
 
Vi har det bara bra här. Varmt som attan är det, men jag har min bästa vän som hjälper mig med värmen. Fläkten på rummet. Han ställer alltid upp när man behöver honom! Oj va löjligt det blev nu haha..
 
Igår var vi på en guidad tur i "gamla stan". Det var fint och intressant att få se den delen av Pune. Vi åkte med rikshaw till den guidade turen och det var ett äventyr. Hanna och jag åkte tillsammans och när vi blev avsläppta så fanns det ingen annan ur vår gupp där. Jag fick såklart panik och skrek åt Hanna att ringa någon, för jag har tråkigt nog blivit av med min mobil, och fick mer panik när ingen svarade. Det hälpte inte att alla som gick förbi oss såg sjukt läskiga, men som tur var försökte Hanna hålla sig lugn och skrek på mig att hålla mig lugn haha. Glad att jag hade henne där. Sen under denna panik så får jag syn på vår grupp. De hade blivit avsläppta på andra sidan parken. Vi sprang fram till dem och slappnade av. Sen var allt lugnt igen. När vi skulle tillbaka till hotellet så lyckades jag och Hanna få en mycket snäll rikshawförare som körde oss rätt.
 
Nu ska jag försöka skypea med min moder som nog är väldigt orolig över mig där hemma i Sverige. Hoppas ni alla har det bra i regniga Sverige!
 
Kramar från oss i varma Pune
/Jenny H SP10ei

Soffan is speaking!

Hej allihop! 
 
Nu ni, nu har jag mycket att berätta om vår resa! 
 
Torsdagen kan vi börja med, vi åkte till skolan på morgonen och fick lite information och gick igenom vårat schema som vi skall ha de kommande veckorna. Kollade runt lite på skolan också, en stor byggnad med 6 våningar. 
 
Klockan 7 så mötte vi upp några män ifrån skolan som skulle ta med oss på festivalen som var i Pune. De sa att vi skulle gå två och två på ett led och hålla koll på dem hela tiden eftersom att det kommer vara så mycket folk. Där kan jag säga att jag blev rädd, men förväntansfull på samma gång, för tänk om man tappar bort sig bland alla dessa människor! Och människor, ja det kan jag säga att det var det! Fullt av folk som tittade på oss och log, tog bilder på oss i "smyg" (de är inte direkt diskreta!), de filmade och log som dårar! Medans vi gick runt på gatorna hand i hand så såg vi på uppträdanden med högmusik och teaterliknande uppvisningar. Vi fick gå upp på olika scener tillsammans med elefantguden Ganesha där folk stod nedanför och offrade pengar och sötsaker, lokaltidningen tog kort och TV filmade oss vid alla dessa tillfällen, vi blev välsignade genom att få en rödprick i pannan och en scarf. Några fick sötsaker och nästan alla fick en kokosnöt när vi gick ner. Den upplevelsen var så attans häftig att ni anar inte!! Jag tror att man måste vara där för att förstå känslan, den är så fantastisk! Det var en liten tjej som kom fram till mig och tittade på mig och var jättefascinerad, sedan sa hon att hon var så himla glad att träffa en sån som mig och att hon aldrig kommer att glömma det! Man blir lite smickrad faktiskt, eller nej jag vet faktiskt inte hur jag ska ta det, jag är ju en helt vanlig människa fast jag har en annan hårfärg. När vi kom hem gick vi förbi en liten kiosk och köpte en liten chips påse, den tog slut efter 5 min kan jag säga! Sen somnade vi alla som stockar, förutom Jenny som vände upp och ner på sin resväska 4 gånger och letade efter sin mobil, som ännu inte är funnen. 
 
Idag har vi först gått en guidad tur runt staden, intressant och helt annorlunda än Sverige, som allt annat förstås. Sen har vi även träffat våra värdfamiljer, jag och Jenny kommer riktigt bra överrens med våra och trivs bra i deras sällskap. Har inga tvivel alls på att jag kommer må som en kung och trivas kanon bra hos dem! Inte för att skryta och så nu, men våran värdfamilj har en privat chaufför till skolan, och då tar det 5 minuter att gå! 
 
Nu har jag inte mer att säga, det kommer bilder någon dag! So long parents! 
Och mamma, klappa och ge Dea en köttbulle extra från mig! 
/ Sofie Ekelöf SP10 

Introduktion på Orchid school

Vi fick information om Orchid School och fick ställa frågor om vardagen i Indien

Hotell Sapna

Halloj alla oroliga föräldrar och ni andra!
 
Efter flera timmars flyg och en galen bussresa befinner vin oss på Hotell Sapna i Pune.
Resan började igår från Stockholm till Doha. 5,5 h flyg på ett stort flygplan med tv till varje säte. Lyx! Väl i Doha så var det några timmars väntan, sen en 4 h flygresa till Mumbai. Klockan var då över 3 på natten(Indisk tid) och alla var trötta, men än skulle vi ännu åka en bussresa på några timmar till Pune. Efter en väldigt kort promenad till bussen från flygplatsen i Mumbai så var vi alla svettiga. Ni kan inte förstå hur varmt och fuktigt det var! Man ville nästan vända om och hoppa på ett flyg till Alaska, men genom att öppna alla fönster på bussen så blev vi lite svalare. Här i Pune är det inte lika kvavt det är faktiskt lite mer behagligt, men då säger jag inte att det inte är varmt. När vi kom fram till Pune i morse fick vi våra rum och sen gick nog dom flesta av oss och la sig. Själv sov jag som en stock fram tills vi skulle samlas och äta lunch vid kl 1. Vi åt typisk indisk mat på en restaurang mittemot hotellet. Att tvärsa vägen var en upplevelse iaf.. En indisk tant har redan blivit påkörd.. Haha.. Men vi lär oss nog knepen snart!
 
Nu bor vi som sagt på Hotell Sapna. Det bästa med hotellet är att man har grym AC på rummet. Vet inte hur vi hade klarat oss annars!
 
Vi alla mår bra och hoppas ni har det bra också!
Kram
Jenny H

Bussresan från Mumbai till Pune

Den kändes lång, vi var alla trötta, efter frukost, tre timmars sömn och lunch, nu bekantar vi oss med stan.

Landat i Qatar

Nu är vi i Doha på flygplatsen, planet till Mumbai går 21.05 lokal tid, allt har gått som på räls hittills.
Hälsningar från oss alla
 

Tankar inför resan

Om 110 timmar sitter vi på flyget till Indien. Det motsvarar alltså fem dagar, FEM!!! dagar. Vet ni hur snabbt fem dagar går? Särskilt om dessa fem dagar inkluderar en helg, helger går alltid extra fort. Jag har aldrig varit särskilt nervös inför resor, aldrig haft resefeber, inte ens när jag i nian åkte och bodde hos en familj i Frankrike. Men nu, när jag två år senare ska resa till Indien i tre veckor håller jag på att dö. Jag kan knappt sova på nätterna för att jag drömmer att jag missar planet eller så kan jag helt enkelt inte somna för att kroppen är så pirrig att jag måste upp och röra på mig, jag mår illa på kvällarna och tror att jag kommer bli sjuk så att jag måste stanna hemma. Det jobbigaste är dock packningen, det är så mycket saker jag behöver ha med mig, typ myggmedel så att jag inte dör i malaria (ja, jag börjar bli lite paranoid). Eller vätskeersättningen så att jag inte får vätskebrist, och handspriten jag blivit beroende av efter en sommar på Ica Maxi. Det är bara få av alla saker jag har tänkt att jag kommer behöva, förutom kläder såklart. Det skulle inte förvåna mig det minsta om jag lyckas glömma det viktigaste, typ trosor eller värdfamiljens presenter. Det är ganska typiskt mig och min klumpighet.
Tack vare just den klumpigheten har jag lyckats skaffa mig sju stycken skrubbsår såhär veckan innan vi åker. Känns ju perfekt att ha en massa öppna sår i Indien. Jag kommer säkert få blodförgiftning och inte hitta min reseförsäkring för att jag glömt den hemma. Vilket jag säkert kommer göra, eller nej kanske inte. Min pappa kommer vara på mig hela helgen om alla papper och pass och bankkort och saker jag ska ha med, så det finns kanske inte så stor risk att jag glömmer just försäkringspapprena. Men jag kommer garanterat glömma något.
Jag tror inte att nervositeten kommer sitta i så länge, den kommer säkert vara borta redan på Arlanda när gruppen är samlad och på väg. Jag tycker såklart att den kan försvinna nu på en gång, känner mig lite löjligt när jag sitter bredvid Jonatan som inte ens reflekterat över att vi åker på tisdag, han är så lugn man kan bli. Visserligen har han redan varit i Indien en gång, så hans lack of nervositet kanske inte räknas. Så säger vi, han räknas inte och min kommer försvinna. PERFEKT!
Hälsningar Maja

Guidelines & policy

These are some general guidelines for you to bear in mind –

 

  1. Keep your host’s apartment number and address and other      emergency numbers and address always handy with you.
  2. Keep only photo copy of passport and visa for daily purpose.
  3. When you go out of town take original passport without which      you won’t get hotel accommodation even if booking done.
  4. BE CAREFUL WITH WATER. Only use filtered or bottled water for      drinking purpose. Buy as and when.
  5. No smoking in public areas (malls, cinema, restaurants, parks,      schools, colleges, station, airport, etc.) or in the balcony. Pune has a      ban on smoking in all public areas. If caught you may be fined.
  6. As for clothes, working clothes that generally cover what needs      to be covered here- for work and leisure time in Pune.
  7. Keep windows closed in the evenings to avoid mosquitoes from      entering. Use mosquito repellents, if needed.
  8. Always let someone in your group know where you are. It is      important to be traceable.
  9. Some days are kept free for rest, writing, and reflection.
  10. You may choose to make plans in personal capacity, with Indian      friends you meet – in and outside school. You are free to use your      non-work time and days to your own discretion, as long as you don’t get      too tired and fatigued.
  11. You can ask Indian friends to take you shopping. Many places      may be open on Sundays as well.
  12. On many days we will be using school transport (bus) to go to      various organizations. But on other days we will give you an experience of      local travel as well. You will need to use the auto rickshaw. Don’t get      cheated by them. Check the meter for the rates carefully.

 

 

 

Host Family

A policy document with some dos and don’ts

 

  1. Do not go out without informing the concerned      member – host family.
  2. No alcohol/tobacco consumption in the host      family.
  3. For safety reasons it is advisable to move around      the city with an adult – your host parents.
  4.  Refrain      from giving extravagant gifts to your hosts.
  5. Whenever you go out, carry the passport      photocopy/host family address and contact no/emergency nos – accompanying      teacher’s nos.
  6.  If you are      unwell inform your host family so that timely medical help can be given.
  7. Keep the accompanying teachers/coordinator in the      picture for any problem you may face at the host family, also if any      medical emergency arises.
  8. Avoid food/beverages that you are allergic to.
  9. Inform your host families of your food      preferences (not likes and dislikes) and allergies as well.
  10. Respectful behavior towards all the adults and      fellow mates.
  11. Where safety is concerned, adults will make the      final decision – do not negotiate and refrain from arguments.  
  12. Unless there is a safety issue, you will not be      allowed to change host families.
  13. In any crisis situation, where a child has to be      sent home, the final decision rests on your accompanying teachers.

 


VIKTIGA adresser och telefonnummer i Indien

.
Emergency address, contact numbers:

Lakshmi Kumar’s Address:
Flat No 401, A Wing Runwal Spring Park , Sapling Nursery Lane, Baner Road, Opp Orchid School. Pune- 411045.
Tel No: 91+20-46746985
Mobile -+91-9823018488

Baishaki Bapat’s Address:
H-20, Clarion Park, D.P. Road, Aundh.Pune-7
Land Mark: next to Gaikwad Petrol pump.
Contact no- +91-9823020115 Home-+91-20-25885307

Shilpa Solanki’s address;
402, Konark A plus
Sopan Baug
Behind Empress Garden
Pune 411037
Contact no - +91-9860097616

The Orchid School – Baner Mhalunge Road, Baner, Pune – 411045.

Sapna Hotel – 573/7, Jangli Maharaj Road, Next to Sambhaji Park,
Pune – 411004. (till you are there)


Program i Indien

DONNER - TOS – STUDENT/TEACHER  EXCHANGE PROGRAM

26h September to 15th October 2012.

Day 

Details

Day - 1

26th  September, Wed

 

·           Arriving   at Mumbai Airport Terminal 2 at 03.10 am. Flight No: QR200. Carrier is Qatar   Airways.

·           Bus   will pick up the group from the Airport and drive to Pune.

·           Arrive   at Sapna Hotel, freshen up and have breakfast

·           Rest   and sleep.

Day – 2

27th September, Thu

·           Pick-up   by bus at 9:30 a.m.

·           Arrival   at TOS by school bus at around 10:00   a.m.

·           Orientation,   Answering questions, Survival inputs, Go through the schedule

·           Go   on a School Tour

·           1.00 -Lunch at TOS

·           2:00 pm: Go back to Hotel.   Rest.

·           Evening   free, can observe the cultural festivities in the city on account of Ganesh   Festival with some members of the core committee of School, who will meet you   at the Hotel at around 6:30 p.m.

Day – 3

28th

September, Fri

·           Morning   – 9.15 a.m. Go to Shaniwar Wada on your own by Rickshaw

·           Go   for a heritage walk - It will be a 2 hour guided walk. Accompanied by a TOS   member + 2 experts.

·           Details for the heritage walk   :

·           Start point: Shaniwar Wada at   9:30 am
  1) Yadnyavalkya path
  2) Mazumdar Wada
  3) Tambat Aali
  4) Paar
  5) Faani Aali Talim
  6) Kasba Ganapati
  7) Shaniwar Wada

·           Bus   pick up at 2.15 p.m.

·           3   to 5 p.m.: High Tea with Host Families in the school.

Day – 4

29th September, Sat

·           Morning is free.

·           In   the evening, observe the Ganpati Visarjan procession with other members from   TOS and some Swedish friends.

 

Day – 5

30th September, Sun

·           You   check-out at 09:30 a.m. from the Hotel and come to the school.

·           Host   families pick you up from the school. 

·           Spend   the day interacting with host family members.

Day - 6

1st October, Mon

·           Morning   –Arrive in  school at 8.30 a.m. with   host friend

·           There   will be an intercultural seminar by Lakshmi.

·           There   will be a talk by Deepak Dalal on 'Wild India - An illustrated journey’.

 

Day – 7

2nd October, Tue

·            Holiday – on account of Gandhi Jayanti.

·           Spend   the day with host family.

Day – 8

3rd October, Wed

·           Morning   –Arrive in  school at 8.30 a.m. with   host friend

·           Visit to Suzlon – Wind Energy manufacturing company Time  9:00 a.m. to 4:00 p.m.

Day -  9

4th October, Thu

·           Morning   –Arrive in  school at 8.30 a.m. with   host friend

·           Environment   group - About Vasundhara Envt. Film Festival , Pune – And 2   environmental  films. OR

·           Biodiversity   of India and its reserved forests + 2 films

·           This   program will be in school itself and will be facilitated by an Expert.

·           Computer   group – Leave for Neeti Solution for an interaction with Dr. Parag or start   their course at the Gaming institute – Neeti Solutions, for a week. Timing   10:00 a.m. to 4:00 p.m.

Day - 10

5th October, Fri

·          

05th October 2012.

Sr.No

Time

Particular

1

10.00   am

Arrival   and Traditional Welcome to Trust Farm,Baramati.

2

10.05   am

Breakfast   and Tea

3

10.30   am

Presentation   – Advanced Farming and Overall development of Baramati in Social / Political   Governance. Dr. Kadarbhai (Programme Coordinator KVK, Baramati).

4

11.00   am

Visit   to Sericulture Unit.

5

11.30   am

Visit   to Plant Nursery unit.

6

12.00   am

Visit   to Dairy goat and Earthwork composting unit.

7

12.30   pm

Visit   to Bee keeping

8

01.00   pm

Lunch  

9

02.00   pm

Interaction   / Discussion and Tradition Games:Lagori / Vitti Dandu

10

03.00   pm

Visit   To (KVK) Agriculture Science Center, Baramati. – Mobile Soil Testing Laboratory,   Community Radio Station, Use of ITC in agriculture, Green House.

11

04.00   pm

Visit   To Automatic Fertigation Unit in Agriculture.

12

04.30   pm

Visit   To Agriculture College and Interaction with 1st year Students and   Ir. Nilesh Nalawde. (Principal, College of Agriculture).

13

05.30   pm

Back   to Trust Farm.

14

05.45   pm

Rest   / Relaxation.

15

06.30   pm

Camp   Fire.

16

07.30   pm

Dinner  

 

 

Day - 11

6th October, Sat

·          

06th October 2012.

Sr.   No

Time

Particular

1

09.00   am

Breakfast   and Tea

2

09.30   am

Visit   to Siddheshwar Temple, Baramati.

3

11.00   am

Visit   to Wine Factory.

4

01.00   pm

Back   to Trust Farm.

5

01.00   pm

Lunch   and Rest / Relaxation

6

02.00   pm

Snake   Show

7

03.00   pm

Departure   back to Pune.

Day - 12

7th October, Sun

·           Free   Day for exploring the city/shopping etc.

Day – 13

8th October, Mon

 

·           Morning   –Arrive in  school at 8.30 a.m. with   host friend

·           Environment   group - Visit to Katraj  Waste   segregation  –  By Janavani – Corporation people, rag   pickers – survey/ interview

·           You   will go by school bus and accompanied by TOS member.

 

Day - 14

9th October, Tue

·           Visit   to Flame

Day- 15

10th October, Wed

·           Visit   to DAV and Modern school

Day - 16

11th October, Thu

·           Report to school at 6:45 a.m.

·           Will leave at 7 a.m.  for   a visit to a village –Ralegan Siddhi - model   village - a village that shows the real meaning of development – pioneered by   a single man Mr. Anna Hazare –   social activist.

·           The group will be accompanied by TOS members.

 

Day 17

12th October, Fri

·           Seminar at TOS – sharing your impressions

·           Evening free for   shopping and packing

Day - 18

13th October, Sat

·           Hosts   to bring them in the school in the morning at 8:30 a.m. with the luggage.   After breakfast, group to take the  bus for Mumbai. Check-in at Hotel   Bentley.

·           Evening   – sight seeing

Day  - 19

14th October, Sun

·        
  Visit   to Dharavi slums – optional

Day – 20

15th October, Mon

·           Return   to Sweden from Mumbai Airport Terminal 2 at 04.40 am. Flight No: QR201.   Carrier is Qatar Airways.

 

Note: Maybe a program or two could be added/changed

 

  1. Address of Gandhi      Bhavan: opp. Blind School, Kothrud Pune. (      Venue for Ganpati Visarjan – eco-friendly way).

 

  1. The Orchid School       Address: Baner Mhalunge Road, Baner,      Pune – 411045.

Tel Nos of the School : 020 65007681, 020 66202702

 

Mobile no of Baishaki Bapat – 9823020115, Land line no – 020 25885307

 

 


Resedetaljer:

Här är rutten:
Samling färjeterminalen 16.00 måndag 24 september.
Båt, Visby – Nynäshamn kl. 16.45
Pendeltåg 35 från Nynäshamn station mot Bålsta 20:35. OBS! Kliv av vid Stockholms central 21:41.

Övernattning i Stockholm.

25 september, samling vid Spottkoppen (övre plan) Centralstationen 06.45, Pendeltåg till Märsta 07.05, ankomst Märsta 07.41. Buss 583 mot Arlanda kl. 07.47 ankomst Arlanda terminal 5 kl. 08.03. OBS! kliv av vid terminal 5, bussen fortsätter!

Flyget går kl. 11.10 (Qatar Airways)
Ankomst i Mumbai (Bombay) kl. 03.10. Bussfärd till Pune.
Hemkomst till Arlanda blir måndagen 15 oktober kl. 14.20 därefter åker vi båt till Gotland med ankomst kl. 00.20 i Visby.

RSS 2.0